Over de haag

Een nieuwe man

Het Koninklijk Huis krijgt een nieuwe woordvoerder. Per 15 juni treedt Robert Wester aan. Maar voor Chris Breedveld, die directeur van het Kabinet der Koningin wordt, is er nog even werk aan de winkel. Prins Willem-Alexander werkte mee aan een advertorial in een internationale glossy voor zijn huis in Mozambique, meldt de site Follow the Money (ftm.nl). En dat terwijl premier Rutte in januari aan de Kamer had geschreven dat de kroonprins geen bemoeienis meer heeft bij de verkoop. Breedveld heeft een verklaring: de opdracht voor de advertorial is verstrekt voordat de prins zijn handen aftrok van de verkoop.

Wie zegt u?

De onbekende Lutz Jacobi, die een gooi deed naar het leiderschap van de PvdA, bracht de krant Metro op een idee: maak een top-8 van de minst opvallende Kamerleden. Even googlen op ‘Kamerlid’ plus de naam van een volksvertegenwoordiger. De minste hits: Willie Dille (PVV). Haar reactie: „Ik geef niet zoveel om bekendheid.”

Reken maar

In navolging van de PVV heeft ook D66 gestudeerd op de toekomst van de euro. Niet verrassend: de conclusies lopen nogal uiteen. Pleitte de studie van de PVV voor terugkeer van de gulden, D66 zoekt zijn heil in een verdere Europese harmonisering. En de cijfers lopen ook uiteen. Volgens de PVV kost de euro jaarlijks iedere Nederlander 2.700 euro. Volgens D66 kost een nieuwe gulden 4.500 euro, dus 10.000 oude gulden. Dan toch maar over op de drachme?