Weer

De bomen staan op het punt om volledig uit te lopen, maar de kou van de afgelopen dagen heeft het proces stilgezet. Het ziet er voorlopig niet naar uit dat we weer warm lenteweer krijgen.

Er waren vandaag grote verschillen in het land, met zon voor het zuidwesten en dikke wolken met af en toe wat regen voor het noorden . Een storing die daar over het land ligt en die de komende 24 uur nauwelijks van zijn plek afkomt, is daarvan de oorzaak.

In eerste instantie verandert er weinig. Pas woensdag trekt de storing zuidwaarts met een sleep van regen en natte sneeuw. Uiteindelijk dus wel verandering in het weer, maar allereerst blijft het bewolkt met een beetje regen in het noorden en opklaringen in het zuiden. Dit geldt ook voor de nacht, met maxima rond 3 à 4 graden.

Morgen golft het front iets zuidwaarts, zodat er in het zuiden wat meer bewolking is. Toch kan Zeeland nog steeds rekenen op flink wat blauw en een uurtje of zes zon. De maxima komen van noord naar zuid uit tussen 6 en 13 graden.

Woensdag is het kil en nat, donderdag zijn er opklaringen.

Na donderdag is het licht wisselvallig en met een graad of 10 weer iets minder fris.