Zij : 'We eten de hele zomer courgette'

Jenny: „Alle boodschappen die je doet voor het huis, schrijf je op in het Grote Rode Boek. Het meeste eten komt uit de natuurwinkel waar Annemarie werkt. Ze krijgt daar 20 procent korting. Producten die over de datum zijn, mag ze gratis meenemen.”

Tatjana: „En we hebben een eigen groentetuin.”

Jenny: „We gaan de hele zomer courgette eten!”

Tatjana: „We hebben ook onze eigen perziken, appels, walnoten, kersen, frambozen en aardbeien.”

Jenny: „Het is hier echt een paradijs in de zomer. Je kunt je helemaal ziek eten.”

Tatjana: „We leven zo goedkoop. Simpeler kan eigenlijk niet. En we hoeven ook niet naar Centerparcs, want we hebben hier een prachtige tuin.”

Jenny: „Ik zou geen 800 euro voor een appartement willen en kunnen betalen. Hier voelt het alsof het altijd vakantie is.”

Tatjana: „Ik heb afstand genomen van het kopen. Het maakt je gehandicapt. Op een gegeven moment weet je niet meer hoe het anders kan zijn dan wanneer je het in de winkel haalt. Oh, wat klink ik als een hippie!”

Jenny: „Maar het geeft een kick als het zo lukt.”

Tatjana: „Ik zou het verschrikkelijk vinden om de mode te moeten volgen. Iedereen zit zo vast in een framework. Ikzelf ook hoor, met mijn zorgverzekering en mijn studie. En natuurlijk is het fijn als je op de trein wacht en je kunt een patatje kopen. Vandaag had ik heel erge koopdrift. Toen heb ik heel veel bloemzaadjes gekocht.”

Jenny: „In plaats van Gucci. Ik ben echt blij dat ik nog maar zelden in de supermarkt kom. Als ik nu eens in de rij sta bij de Coop, voelt dat echt als een heel andere wereld.”

Tatjana: „There’s a world out there, haha!”

Anne Dohmen