Weer problemen bereikbaarheid 112, storing na uur verholpen

Mobiele bellers konden 112 wel bereiken, zo stelt KPN. Foto KPN

Het alarmnummer 112 is vanochtend enige tijd onbereikbaar geweest. De storing, die rond 07.15 uur ontstond, lijkt een ruim uur later verholpen te zijn, meldt KPN. Hoeveel mensen tevergeefs hebben geprobeerd 112 te bereiken, is onbekend. Eerder deze week was het nummer ook al enige tijd onbereikbaar.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) meldt dat mobiele bellers het nummer 112 wel konden bereiken. Het probleem was dat bellers vervolgens niet konden worden doorgezet naar de juiste regio. Toen dat aan het licht kwam, werd overgeschakeld op een ander systeem. Dat duurde volgens een woordvoerder enkele minuten.

Het probleem zat hem volgens KPN in een internetverbinding van ongeveer zestienhonderd klanten, waaronder 112. Over de oorzaak van de storing kon een woordvoerder nog niets zeggen. Wel kan het volgens hem om een opzichzelfstaande storing gaan.

De storing in de nacht van dinsdag op woensdag was het gevolg van onderhoudswerkzaamheden. KPN begon na de storing een onderzoek om herhaling te voorkomen.