Ruzie Wenger met UEFA

Arsène Wenger heeft opnieuw ruzie met de Europese voetbalbond UEFA. De manager van Arsenal is gisteren voor drie wedstrijden geschorst wegens kritiek op de Sloveens scheidsrechter Damir Skomina, na afloop van de return in de Champions League tegen AC Milan.

Wenger, die ook een boete kreeg van 40.000 euro, liet meteen weten in beroep te gaan tegen zijn straf. „Als ik geschorst ben, dan is dat niet terecht”, reageerde hij. „Ik geloof dat als je 25 jaar ervaring in het Europese voetbal hebt, je een discussie kunt aangaan met de scheidsrechter. Dit is moeilijk te begrijpen.”

Voor Wenger is het niet de eerste keer dat hij onenigheid heeft met de UEFA. Vorig seizoen beklaagde hij zich na de uitschakeling in de Champions League tegen FC Barcelona over de dubieuze rode kaart voor Robin van Persie van de Zwitserse scheidsrechter Massimo Busacca.

Wenger werd destijds geschorst voor de voorronde van Champions League tegen Udinese, maar stond bij een van de duels telefonisch in contact met zijn assistent. De UEFA schorste hem daarop voor nog eens twee wedstrijden. Daardoor miste hij de eerste twee groepsduels in de Champions League. (Novum)