Feyenoord, PSV en FC Twente winnen en blijven in race voor titel

PSV en FC Twente hebben allebei thuis met 2-0 gewonnen. PSV versloeg VVV Venlo. FC Twente was te sterk voor Roda JC. Feyenoord won thuis met 3-1 van NAC. Feyenoord, PSV en FC Twente blijven door de overwinning, net als Heerenveen, in het spoor van Ajax en AZ, die morgen spelen.

Update 22.38 uur: Feyenoord is effectief en wint gemakkelijk
Na een indrukwekkend eerbetoon aan stadion de Kuip, dat 75 jaar bestond, begon Feyenoord goed aan de wedstrijd. Na 2 minuten stond de thuisclub al voor door een doelpunt van Otman Bakkal. Ömer Bayram scoorde namens NAC een kleine twintig minuten later alweer tegen.

In het laatste kwartier van de eerste helft straften Ruben Schaken en Cissé echter het zwakke verdedigen bij NAC af en zetten Feyenoord op een comfortabele 3-1. Feyenoord verspilde daarna niet al te veel krachten meer. De overwinning kwam in de tweede helft niet meer in gevaar.

PSV-publiek verheugt zich vooral over bezoek Heurelho Gomes

Overtuigend was vooral de overwinning van PSV niet. Tegen het laaggeklasseerde VVV kwam PSV lange tijd niet verder dan 1-0, een vroege goal van spits Tim Matavz.

Opvallende gast in het Philips Stadion was oud-doelman Heurelho Gomes, die uitgebreid werd geknuffeld door de harde kern van de Eindhovense supporters. Het bezoek van Gomes, die bij zijn club Tottenham Hotspur op een zijspoor is beland deed de sfeer in het stadion goed.

Dat was ook wel nodig, want met een zeer matige wedstrijd op het veld en het verlies tegen Ajax vorige week nog vers in het geheugen was er eigenlijk maar weinig reden tot vrolijkheid.

PSV had het duel in de zeventigste minuut overigens al moeten beslissen. Maar aanvoerder Toivonen miste een strafschop. Na die misser ging VVV zelfs op jacht naar de gelijkmaker. Maar echte kansen kregen de bezoekers niet.

Nadat de vermoeidheid bij de bezoekers uit Venlo was toegeslagen, bepaalde Memphis Depay de eindstand op 2-0. Hij scoorde in de slotminuut, nadat Erik Pieters de paal had geraakt.

Ook Kevin Strootman is niet te spreken over het spel van PSV:

Ook FC Twente overtuigt niet

FC Twente kwam thuis pas na 55 minuten op voorsprong. Roda JC kwam in de openingsfase nauwelijks in de problemen, terwijl de ploeg zelf ook nagenoeg geen kans wist te creëren.

De Limburgse muur werd uiteindelijk geslecht door verdediger Douglas. Hij kopte raak uit een hoekschop van Ola John. Maar ook daarna overtuigden de tukkers evenmin als hun concurrent voor de titel PSV aan de andere kant van het land. FC Twente had zijn handen vol aan Roda JC.

Pas in de slotfase maakte invaller Wesley Verhoek 2-0, opnieuw op aangeven van John. Het was het eerste doelpunt voor Verhoek in dienst van zijn nieuwe club uit Enschede. In de winterstop kwam hij over van ADO Den Haag. Een blessure hield hem geruime tijd aan de kant.

Verhoek voelt zich belangrijk voor FC Twente: