Licht gaat op veel plekken een uur uit - Earth Hour

Menig kerk in de wereld is vandaag een uurtje onverlicht. Foto Screenshot Youtube / earthhour

De lichten boven de Magere Brug in Amsterdam zullen tussen half negen en half tien gedoofd zijn vanavond. Net zoals de lampen op de Eurmast, het Vredepaleis in Den Haag en de Domtoren in Utrecht. Allemaal vanwege Earth Hour, dat in Nederland precies nu begint.

Earth Hour is een jaarlijks initiatief van het Wereld Natuur Fonds dat meer bewustwording moet creëren rond ons energiegebruik en de gevolgen daarvan voor het milieu.

Promotiefilmpje Earth Hour:

Earth Hour wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden. Een recordaantal van 147 landen doen mee. In Nederland hebben 27.000 mensen en organisaties hun medewerking toegezegd. Daarmee is het wereldwijd de grootste actie gericht op de verbetering van het milieu.

En niet alleen op aarde is er aandacht voor Earth Hour. Ook astronaut André Kuipers doet mee. In het internationale ruimtestation ISS zal hij de lichten uitdoen in ruimtes waar op dat moment niet wordt gewerkt. Daarnaast gaat hij foto's maken van de verschillende werelddelen die meedoen aan de actie.

Update 22.12 uur: NOS-verslag van Earth Hour Sydney tot Parijs: