In beeld

Het leven in Birma in aanloop naar de verkiezingen

Morgen zijn er verkiezingen in Birma. Het betreft tussentijdse verkiezingen, en slechts een klein deel van de zetels in het Birmese parlement staat op het spel. Maar toch, het zijn verkiezingen. En dat is bijzonder in het decennialang door een militaire junta bestuurde land. Toch zijn de (beperkte) verkiezingen ook nu nog lang niet vrij en eerlijk, zei oppositieleider en Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi gisteren op een persconferentie. Suu Kyi verklaarde gisteren dat de onregelmatigheden "verder gaan dan wat voor democratische verkiezingen acceptabel is." Er zijn pogingen gedaan kandidaten van de oppositie te verwonden en in zeker twee gevallen zijn kandidaten van de Nationale Liga voor Democratie tijdens hun campagnes bekogeld met stenen en andere voorwerpen, zei zij. Toch neemt zij deel aan de verkiezingen, "omdat dit is wat wij denken dat onze mensen willen." Een mogelijke zege voor Suu Kyi, die een groot deel van de afgelopen 20 jaar onder huisarrest stond, wordt gezien als symbolisch voor de democratische hervormingen die het regime heeft beloofd. Een foto-impressie van de aanloop naar de verkiezingen van morgen.
Oppositieleider Aung San Suu Kyi spreekt aanhangers toe tijdens de opening van het partijkantoor in februari dit jaar.
Reuters / Soe Zeya Tun
Een Birmese jongen speelt eerder deze maand in de modder aan de oever van de Bago rivier.
Reuters / Staff
Mensen in de stad Yangon kijken naar een tv-verslag van een voetbalwedstrijd.
Reuters / Soe Zeya Tun
Medewerkers van een een kunstgallerie in Yangon hangen portretten van oppositieleider Aung San Suu Kyi op voor de start van een tentoonstelling eerder deze maand.
Reuters / Staff
Een jongen laat zijn hoofd scheren om vervolgens zeven dagen te gaan leven als een boeddhistische monnik, een traditie in Birma.
Reuters / Navesh Chitrakar
Een seropositief kind en een AIDS-wees slapen in een Birmees opvanghuis, opgericht door een lid van de partij van Aung San Suu Kyi.
Reuters / Soe Zeya Tun
Een olifant wordt getransporteerd in een vrachtwagen van Taungoo naar Bago.
Reuters / Staff
Jonge boeddhisten lezen teksten in het klooster waar zij verblijven.
AFP / Soe Than Win
Een aanhanger houdt een portret van de overleden onafhankelijkheidsstrijder Aung San omhoog tijdens de verkiezingscampagne van Aung San Suu Kyi.
Reuters / Staff
Aanhangers van de partij van Aung San Suu Kyi houden eerder deze week partijvlaggen vast tijdens een verkiezingsbijeenkomst.
Reuters / Staff
Een kind probeert te slapen achter op een vrachtwagen, terwijl omstanders wachten op de aankomst van Aung San Suu Kyi tijdens haar verkiezingscampagne.
Reuters / Staff
Een straathandelaar verkoopt pinda's in het centrum van Yangon.
Reuters / Soe Zeya Tun
Een man vaart met zijn boot over de Yangon rivier in Yangon.
Reuters / Staff