Heerenveen wint met 3-1 van FC Groningen

Heerenveen heeft de derby van het noorden gewonnen. In Groningen werd het 1-3 voor de Friezen. Heerenveen blijft daarmee prima in de race voor Europees voetbal en zelfs de titel. FC Groningen wist zijn winst tegen Excelsior van vorige week geen goed vervolg te geven.

Topscoorder Bas Dost was zoals vaker de grote man bij Heerenveen. Hij scoorde de eerste twee doelpunten van de Friezen. Daarmee heeft Dost dit seizoen nu in totaal al 25 doelpunten gemaakt.

Na het openingsdoelpunt van Dost maakte Dusan Tadic namens FC Groningen nog wel gelijk. Maar na ruim een half uur spelen sloeg Dost opnieuw toe.

FC Groningen moet vrezen voor plek in linker rijtje

In de tweede helft drong Groningen weliswaar aan, maar ontbeerde de ploeg scherpte voor de goal. Hoop deed echter leven, totdat Viktor Elm zes minuten voor het einde van de officiële speeltijd de wedstrijd met de 1-3 definitief in het slot gooide.

FC Groningen verloor vanavond tegen Heerenveen zijn achtste wedstrijd na de winterstop. De Groningers zouden daardoor hun plek in het linker rijtje van de ranglijst dit weekend wel eens kunnen verliezen, bijvoorbeeld als NEC, RKC of Heracles morgen wint.

Dost is vooral aangever Narsingh erg dankbaar: