GVB overweegt juridische stappen na uitblijven bewijzen Telegraaf

Het personeel van het GVB zou naar aanleiding van de aantijgingen over fraude op straat verwijten krijgen. Foto Flickr / Vitaly Volkov

Het GVB vindt het “frustrerend” dat De Telegraaf voor “al hun stellingen” over een miljoenenfraude nog steeds geen bewijs heeft geleverd. Het Amsterdamse vervoersbedrijf zou nu juridische stappen tegen de krant overwegen.

Eerder kondigde het GVB al aan een onafhankelijk onderzoek te beginnen naar de mogelijke fraude. Volgens De Telegraaf zijn bij de invoering van de ov-chipkaart miljoenen euro’s verdwenen. Het ochtendblad meldt nu dat het bedrijf juridische steun heeft gezocht en stappen tegen de krant overweegt.

Gisteravond moest de vervoerder uitleg komen geven bij de gemeente Amsterdam naar aanleiding van de berichtgeving. De precieze inhoud van het gesprek is niet naar buiten gebracht. GVB-directeur Bart Schmeink heeft al meerdere malen beklemtoond “de onderste steen boven” te willen hebben.