FC Utrecht krijgt rode kaart, maar verslaat Excelsior

FC Utrecht heeft gisteravond een zwaarbevochten overwinning behaald op Excelsior. Invaller Tommy Oar bezorgde de thuisploeg in Stadion Galgenwaard vlak voor tijd drie punten (3-2).

FC Utrecht staat na de overwinning dertiende, acht punten boven de degradatiestreep. Excelsior staat voorlaatste, met slechts twee punten meer dan hekkensluiter De Graafschap, dat zondag de uitwedstrijd tegen NEC speelt.

Mike van der Hoorn zette FC Utrecht op voorsprong, maar de ploeg van trainer Jan Wouters verzuimde door te drukken. Samuel Scheimann en Roland Alberg brachten Excelsior aan de leiding.

FC Utrecht kwam op vechtlust langszij, via opnieuw Van der Hoorn, maar zag Nana Asare van het veld worden gestuurd na zijn tweede gele kaart. Rangelo Janga miste een uitgelezen kans op de zege voor Excelsior, waarna Oar aan de andere kant wel raak schoot.

PSV heeft gisteren de contracten verlengd van middenvelder Zakaria Labyad en verdediger Stanislav Manolev. De club lichtte een optie in hun contract, waardoor beiden voor de komende twee seizoenen zijn vastgelegd.

De 19-jarige Labyad brak dit seizoen door bij PSV. De middenvelder komt uit de eigen jeugd en speelde dit seizoen al 25 competitiewedstrijden. Over het contract van Labyad waren enige tijd vraagtekens. De optie tot verlenging zou niet rechtsgeldig zijn, maar de speler wilde toch bij PSV blijven.

Manolev kwam in de zomer van 2009 over van het Bulgaarse Litex. De 26-jarige verdediger had een basisplaats onder Fred Rutten, maar diens opvolger Phillip Cocu geeft de afgelopen duels de voorkeur aan Atiba Hutchinson.

Eerstedivisieclub Go Ahead Eagles heeft Jimmy Calderwood aangesteld als interim-trainer. De 57-jarige Schot vervangt de vorige week vertrokken Joop Gall. Calderwood was eerder trainer van onder meer Willem II en NEC. Hij speelde ook voor verschillende clubs in de eredivisie. (Novum)