Afsluiting van een periode

Fotografe Cindy Heijnen reist door Nederland op zoek naar kleine en grote winnaars en het belang van winnen vandaag de dag.

Op de Nacht van de Theologie won theoloog Marcel Barnard samen met Gerda van de Haar De Theologie Publicatieprijs 2011 voor de redactie van De Bijbel Cultureel. De Bijbel in de kunsten van de twintigste eeuw.

„Het winnen van een prijs voor een boek is wat vreemd. Als auteur werk je aan een boek en nog voordat het gepubliceerd is, ben je alweer verdergegaan met andere projecten. Wanneer er later een nominatie en eventueel een prijsuitreiking volgen, zit je zelf al in een volgende fase. Deze prijs voelde als de afsluiting van een periode. Het boek is meteen na publicatie goed ontvangen, er was veel media-aandacht en de verkoop verliep vlot. De prijs was vooral een erkenning hiervan. Sinds het winnen van de prijs is er voor mij weinig veranderd, ik blijf mijn werk als hoogleraar uitvoeren en publiceren. Het was de eerste keer dat De Theologie Publicatieprijs werd uitgereikt, het prestige ervan is nog onduidelijk. Ik heb de sculptuur van Leo Lanser, drie halve cirkels in verschillende materialen, thuis op de kast staan. Ik bekijk hem regelmatig als ik erlangs loop.”

    • Marcel Barnard