Weer

Het ene hardnekkige stromingspatroon is vervangen door het andere. Het hogedrukgebied dat de voorbije tijd met de kern vlakbij Nederland lag en voor het milde weerbeeld zorgde, is gisteren via Ierland de oceaan opgeschoven. Daarbij heeft het weersysteem een scherpe uitloper gekregen naar Groenland. Tegelijkertijd bevinden zich boven Scandinavië en Rusland lagedrukgebieden. Tussen beide bolwerken in wordt nu in een noord- tot noordwestelijke bovenstroom koude lucht van bij de poolcirkel steeds dieper Europa binnengevoerd.

Vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden en daalt de temperatuur naar 6 tot 8 graden. Morgen overdag merken we dat deze lucht van origine zeker niet mild is, met maxima tussen 8 en 11 graden. In de ochtend valt wat regen.

In de middag breekt vanuit het noorden de zon voorzichtig door, in Zuid-Nederland pas tegen de avond. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Ook zondag is het fris. met 8 tot 10 graden, maar dan is er overal een fractie meer zon.

Volgende week blijft het koel, met dinsdag en woensdag maxima tussen 6 en 9 graden. Soms schijnt de zon, een enkele keer valt er een bui met regen, hagel of misschien wel natte sneeuw.