Video: Hoe een kleurenorgie in beeld te vangen?

De filosofie van de Amerikaanse filmmaker Devin Graham is even logisch als simpel: Als je een leuke, energieke video wilt schieten, zet jezelf dan voor schut. De kans is namelijk groot dat de mensen voor je lens dat ook doen.

In de achter-de-schermen van zijn meest recente video laat de Amerikaan zien hoe je de feestvreugde van tachtigduizend hossende mensen eenvoudig kunt conserveren. Door gewoon gek te doen dus. En de camera te laten draaien.

Graham schoot zijn video tijdens het jaarlijkse Festival of Colors in Spanish Cork, Utah, waar bezoekers vanuit alle windstreken van de Verenigde Staten samenkomen om de wereld middels neonkleurige poeder in een psychedelische waan te hullen. Het poederfestival, ook wel Holifeest genoemd, is van oorsprong een Hindoeïstisch feest.

Een kleurig kijkje achter de schermen:

En natuurlijk het origineel:

    • Dirk Wijnand de Jong