Robert M. noemt beeldmateriaal van kinderen ‘zijn kunstwerk’

Kinderdagverblijf 't Hofnarretje beklad met tekst tegen Robert M. Foto NRC / Maurice Boyer

Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, beschouwt het beeldmateriaal dat hij van zijn slachtoffers vervaargdigde, als ‘zijn kunstwerk’. Dat blijkt uit videobeelden die het Openbaar Ministerie vandaag tijdens het proces tegen M. liet zien.

Het OM liet de beelden, registraties van politieverhoren, zien om aan te tonen dat M. beschikt over een kille kant en dat hij weinig berouw toont voor hetgeen hij zijn slachtoffers heeft aangedaan. Zo bestempelde hij de foto’s en de video’s die hij tijdens de misbruik maakte als kunst.

Tijdens het proces liet ook de verdediging van M. enkele videobeelden van politieverhoren zien. Dit omdat zijn advocaten zijn gevoelige kant wilden laten zien, meldt de NOS. Op de registratie van de verhoren is te zien hoe M. huilt en zijn handen voor zijn gezicht houdt. Volgens zijn advocaat Van der Goot toont de verdachte op de beelden zijn emoties. Het OM zette vraagtekens bij de aard van die emoties.

Vier vragen over hoe het proces tegen Robert M. wordt gevoerd.