Problemen met treinverkeer rond Schiphol

Het treinverkeer van en naar Schiphol heeft last van een defecte bovenleiding bij Hoofddorp. In alle richting rijden de hele avond van en naar Schiphol minder of zelfs helemaal geen treinen. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat de problemen nog tot 00.30 uur aanhouden.

Utrecht - Schiphol: geen treinen

Tussen Utrecht en Schiphol rijden helemaal geen treinen. Reizigers tussen Amsterdam Centraal en Leiden kunnen omreizen via Haarlem. Tussen Amsterdam Centraal en Schiphol rijden minder treinen. In de richting Almere moeten reizigers overstappen in Amsterdam Zuid.

Volgens de NS is ook het treinverkeer van de Hogesnelheidslijn versperd:

“Technisch personeel gaat nu de defecte bovenleiding herstellen. De treindienst moet hiervoor helaas de rest van de avond aanzienlijk worden aangepast. Ook het treinverkeer op de HSL is hierdoor versperd.”

De bovenleiding begaf het rond 18.00 uur. Het treinverkeer rond de luchthaven werd direct voor onderzoek helemaal stilgelegd. Twee uur later konden er in de richtingen Amersfoort en Amsterdam weer mondjesmaat treinen rijden, maar het herstel van de bovenleiding duurt volgens de NS langer.