Mega-jackpot van half miljard zorgt voor mega-rij

De rij voor Terrible's Lotto Store, precies op de grens tussen Californië en Nevada.

Amerika is in de ban van de grootste jackpot ooit. Vandaag kan de gelukkige winnaar van de USA Mega Millions loterij ruim een half miljard dollar op zijn rekening bijschreven. De grootste gokkers van het land, de inwoners van Las Vegas, hebben echter een probleempje.

De staat Nevada is namelijk één van de vijf Amerikaanse staten die niet meedoet aan de miljoenenloterij. Daarom trekken inwoners van Las Vegas massaal naar het westen.

Precies op de grens tussen Nevada en Californië ligt namelijk Lotto Store Road. En aan de Californische kant van die weg ligt Terrible’s Lotto Store, voor inwoners van Vegas de meest dichtstbijzijnde winkel om legaal Lotto-tickets te kopen.

Terrible’s is voor de gelukzoekers uit Vegas slechts drie kwartier rijden, waardoor het miniscule dorpje Primm de afgelopen dagen werd overspoeld door mensen die een miniscule kans (1 op 176 miljoen) willen maken op de hoofdprijs. En dat zorgde voor enorme rijen voor de winkel van Terrible.

Volgens de Las Vegas Sun kon de wachttijd gisteren oplopen tot vier uur. Desondanks was de sfeer goed, aldus de krant. De wachtenden hadden namelijk genoeg om over te praten.

“The mood was festive as people excitedly discussed how they would spend their jackpot winnings, even though they had to wait upwards of four hours to enter the red-and-white lottery building near the Nevada-California border.”

Het winnende lotnummer wordt vanavond om acht uur plaatselijke tijd getrokken. De aanstaande miljonair zal nog wel belasting moeten betalen over de prijs.