Kortkolom sport

Tafeltennissters naar kwartfinales op WK

rotterdam. De Nederlandse tafeltennissters hebben gisteren in Dortmund de kwartfinales van het WK voor landenteams bereikt. In de tussenronde waren de Nederlandse vrouwen te sterk voor Oostenrijk. Het werd 3-1. Aan Nederlandse zijde was Lie Jie belangrijk door haar twee partijen te winnen. Het derde punt kwam van vaste invalster Linda Creemers, die aan Nederlandse zijde Elena Timina verving. De Oostenrijkse Jia Liu (net als de twee kopvrouwen in het Nederlandse tafeltennis van oorsprong Chinees) deed voor de Oostenrijkers nog iets terug. Het Nederlands team staat vandaag in de kwartfinale tegen het als vierde geplaatste Hongkong. Twee jaar geleden bereikte Nederland ook al de kwartfinales op het WK. Toen was China te sterk. (Novum)

Eindzege Chavanel in Panne, Westra tweede

rotterdam. De Franse wielrenner Sylvain Chavanel heeft de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. In de afsluitende tijdrit over vijftien kilometer was Chavanel de beste en maakte hij zijn achterstand op klassementsleider Alexander Kristoff meer dan goed. De Nederlander Lieuwe Westra eindigde op vier seconden achter Chavanel als tweede in de tijdrit en in het eindklassement. Het is voor de vierde keer op rij dat Westra als tweede eindigt in de Driedaagse. (Novum)

Politieacties verboden, duel Eagles gaat door

rotterdam. Het voetbalduel in de eerste divsie tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch vrijdagavond in Deventer gaat gewoon door. Het doorgaan van de wedstrijd was twijfelachtig omdat de politie had aangekondigd acties te gaan voeren rond de wedstrijd, waardoor minder politie-inzet mogelijk zou zijn. De rechtbank heeft deze acties gisteren verboden. De burgemeester van Zwolle, ook korpsbeheerder in Deventer, had het kort geding aangespannen om de acties te verbieden. Hij is nu in het gelijk gesteld. (Novum)

Berlusconi benoemd tot erevoorzitter Milan

rotterdam. Silvio Berlusconi keert terug in een officiële functie bij AC Milan. De Italiaanse oud-premier is door de club benoemd tot erevoorzitter. Berlusconi was van 1986 tot 2008 voorzitter van de Italiaanse voetbalclub. Onder zijn leiding won AC Milan vier keer de Champions League en werd de club zeven keer landskampioen. (NRC)