Gezocht: brandstichter die zelf in lichterlaaie stond

Kijk, daar fietst de in brand gevlogen pyromaan uit Leiden. Beeld: screenshot Youtube.com

Ook bij pyromanen gaat er wel eens wat mis: je probeert een auto in de brand te steken maar vat zelf onverhoopt vlam. Tsja, kan gebeuren. Alleen jammer dat het op beeld staat en dat de Politie Hollands Midden het op Youtube zet om je op te sporen.

In Leiden werd vorige week een auto in brand gestoken, en dat ging niet helemaal volgens plan. Politiewoordvoerder Lex Benden noemt het tegenover het Leidsch Dagblad “bizarre beelden” en moet er ook om lachen:

“Vervelend voor hem maar wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.”

Volgens het LD komt het opmerkelijke filmpje de politie goed uit. Nu is duidelijk dat de brandstichter mogelijk zelf gewond is geraakt. De woordvoerder: “We willen graag spreken met mensen die in hun omgeving iemand kennen die na zaterdagavond 24 maart brandwonden had, geschroeide wenkbrauwen of brandschade aan zijn kleren.”

Voor directe ontvlambare humor spoelt u door naar 0:34:
http://youtu.be/r6RdNaOcfk4

Het filmpje komt van een buurtbewoner die, nadat zijn auto een paar keer was vernield, een camera op de parkeerplaats had gericht.