In beeld

De aangename plof op de mat

De 23-jarige Martijn Woudsma uit Hoek van Holland staat al drie jaar lang, vijf dagen per week, op een buitengewoon onchristelijk tijdstip op om de krant te bezorgen, nadat hij ze heeft opgehaald bij de plaatselijke voetbalclub. Martijn is na zijn ronde nog op tijd om naar Rotterdam te vertrekken voor zijn hbo-opleiding. Zoals Martijn zijn er duizenden jongens en meiden die voor dag en dauw brievenbussen afgaan, en zorgen dat analyses en reportages (want het laatste nieuws staat op nrc.nl) met zo'n aangename plof op de mat landen. Fotograaf Peter de Krom zette zijn wekker en snoof de rust van zo'n ochtendwijk met Martijn mee op. Een ode aan de bezorger.
Peter de Krom / NRC
Peter de Krom / NRC
Peter de Krom / NRC
Peter de Krom / NRC
Peter de Krom / NRC
Peter de Krom / NRC
Peter de Krom / NRC
Peter de Krom / NRC