Correcties en aanvullingen

Fix & Foxi

In het artikel Marga ging de zon tegemoet (24 maart, pagina 32) staat dat Marga de Boer op de foto uit 1962 een Donald Duck leest. Dit is niet juist. Ze leest het stripblad Fix & Foxi.

Parmaham

In het artikel Gaat Rutte c.s. de Nederlandse crisis te lijf of ’t hachje redden? (24 maart, Opinie & Debat, pagina 5) werd gesproken over het naar Italië vervoeren van varkens en het als parmaham terugbrengen naar Nederland van dat vlees. Het ‘Consortium van Parmaham producenten in Nederland’ wijst erop dat parmaham een door de Europese Unie erkend streekproduct is, dat alleen mag worden gemaakt van (traceerbaar) in Italië geboren en getogen varkens. „Het varkensvlees uit Noordwest-Europa waarover u spreekt wordt voor vele andere vleeswaren (ook in Italië en Spanje) gebruikt, maar dus juist niet voor parmaham.”

Ganzenvlees en -vet

In de ingrediëntenlijst bij het artikel Hoe een gansje te verschalken (29 maart, pagina 29) staat 500 g ganzenvlees. Dit moet zijn: 750 g. Wat ontbreekt, is 500 g ganzenvet.