Weer

Vanuit het noorden stroomt vochtige en gevoelig koudere lucht ons land binnen. De zon krijgt het de komende dagen moeilijk en de temperaturen gaan fors naar beneden.

Oorzaak van de omslag is een aantrekkende noordelijke stroming tussen een hogedrukgebied op de oceaan en lagedrukgebieden die over Scandinavië naar Rusland trekken. In die stroming trekken zwakke storingen mee met wolken en enige neerslag. Door de stevige noordwestenwinden en aanvoer van koude lucht dalen de temperaturen vanaf zaterdag tot onder de 10 graden.

Vanavond en vannacht is het op veel plaatsen bewolkt en valt vooral in het noordoosten wat lichte regen, bij temperaturen van 6 tot 8 graden.

Morgen is het overal bewolkt, met vooral in de noordoosthoek wat licht gespetter. Meer dan een paar millimeter zal er niet vallen. Er waait een matige, aan zee krachtige noordwestenwind en het wordt 9 tot 11 graden.

Zaterdag verloopt bewolkt, zondag is er ruimte voor wat zon.

Maandag valt iets meer regen, met temperaturen verder dalend naar 8 à 9 graden.

Vanaf dinsdag komt er weer ruimte voor zon. Tijdens heldere nachten kan het tot een graadje vorst komen.