Video: angstige ontsnapping aan bosbrand Colorado

Caption: DENVER, CO - MARCH 28: A man saves a scorched flag from a home destroyed by the Lower North Fork Fire March 28, 2012 in Conifer, Colorado. They are part of the State Wildland Inmate Fire team. The fire which has burned 4,500 acres has claimed two lives and over 20 homes. Chris Schneider/Getty Images/AFP Een man vindt zijn vlag tussen de overblijfselen van zijn door brand verwoeste huis in Denver. Foto AFP / Chris Schneider

Oranje en rode vlammen likken aan de bomen langs de weg. “Papa?”, klinkt het. “We gaan het halen, het komt wel goed”, antwoordt Doug Gulick in een reactie op de angstige kinderstem in de auto. Ze rijden door.

Het zijn angstige seconden die Kaleb Gulick (13) vastlegt op zijn telefoon, terwijl zijn familie probeert te ontkomen aan de dodelijke bosbrand die sinds zondag in de Amerikaanse staat Colorado woedt.

Het vuur dat al vierduizend hectare aan land verwoestte en 27 huizen met de grond gelijk maakte, heeft al twee levens geëist. Ondanks de inzet van meer dan vierhonderd brandweermannen is de brand nog steeds niet onder controle, meldt persbureau AP. De familie Gulick in Jefferson County zag het naderende vuur en maakte dat ze wegkwamen. Bekijk hieronder de beelden van hun ontsnapping:

Tegenover KDVR vertelt de familie Gulick dat ze moeite hadden om hulp te krijgen van de hulpdiensten en nauwelijks tijd om te ontsnappen aan het dodelijke vuur, maar ze zijn dankbaar dat ze het gered hebben: