Ook Den Haag schaart zich achter kinderpardon

Ook de gemeente Den Haag steunt het kinderpardon. Een meerderheid van de gemeenteraad in de hofstad stemde vanavond in met een motie van de PvdA en GroenLinks hiertoe, meldt Novum. Alle vier de grote steden hebben zich nu achter het kinderpardon geschaard.

Den Haag gaat net als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en ruim 145 andere gemeenten die zich al eerder achter het pardon schaarden, bij minister voor Immigratie, Integratie en Asiel Gerd Leers (CDA) pleiten voor een oplossing voor kinderen uit het buitenland die al geruime tijd in Nederland wonen, zoals de veelbesproken Mauro Manuel.

De actie is een initiatief van GroenLinks. De partij wil hiermee een initiatiefwet van de PvdA en de ChristenUnie ondersteunen. In de initiatiefwet staat dat kinderen uit het buitenland die al acht jaar in Nederland wonen een verblijfsvergunning krijgen. GroenLinks-Kamerlid en intitiatiefnemer Tofik Dibi liet vanavond weten enorm dankbaar te zijn voor alle gemeenteraden die het plan van zijn partij steunen.

Twitter avatar TofikDibi Tofik Dibi Ik blijf me verbazen - in positieve zin - over al die gemeenten die maar blijven knokken voor #kinderpardon #mijndankisenormgroot

De actie voor steun van gemeenteraden ging in januari van start. Nederland telt in totaal 415 gemeenten. Eerder zette GroenLinks al een petitie op, die door ruim 128.000 mensen is ondertekend.