Keuringsdienst van Waarde: er zit soms varkensvlees in filet americain

Filet americain
Filet americain

Vanavond ging een nieuwe serie afleveringen van Keuringsdienst van Waarde van start. De eerste zoomde in op een populaire smaakmaker: filet americain. Het clubje wilde uitvogelen wat er precies in zit en hoe lang het houdbaar is - en stuitte op “shockerende” resultaten.

Twitter avatar D4nMan Dan Zo in de #KVW gaat het over Filet American. Wil ik het wel weten? #ikhouerzovan

Pompstations, broodjeszaken en slagerijen kregen een bezoekje van het televisieprogramma. De aangeschafte bakjes filet americain werden aan verschillende testen onderworpen bij het TNO. De resultaten zijn volgens velen verontrustend. Niet alleen zaten er te veel bacteriën in ongeveer een derde van de geteste bakjes; in één op de vijf zat zelfs rauw varkensvlees. Of, zoals de TNO-onderzoeker het zegt: 20 procent is “besmet met varken”. Verrassend? “Shockerend zelfs”, zegt programmamaker Ajouad El Miloudi.

Twitter avatar wolthuizen Josien Wolthuizen In een aantal broodjes met filet american dat is getest is varkensvlees gevonden. Iets dat rauw levensgevaarlijk is #KvW

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Twitter avatar kathelijnvs Kathelijn Iets zegt mij dat ik na afloop van deze aflevering #kvw nooit meer een broodje filet americain wil.