Hulp

Op weg naar de bakker passeer ik een Roemeense vrouw die vaak aan de ingang van de voetgangerspassage staat met de daklozenkrant. Ik zeg haar vriendelijk goedendag en loop door. Op de terugweg staat ze er nog. In de ene hand de daklozenkrant, in de andere een kartonnen bekertje. Ik kijk haar vriendelijk aan en

Op weg naar de bakker passeer ik een Roemeense vrouw die vaak aan de ingang van de voetgangerspassage staat met de daklozenkrant. Ik zeg haar vriendelijk goedendag en loop door. Op de terugweg staat ze er nog. In de ene hand de daklozenkrant, in de andere een kartonnen bekertje. Ik kijk haar vriendelijk aan en gooi een euro in het kartonnen bekertje, de krant hoef ik niet te hebben. Maar in plaats van gerinkel hoor ik de euro in haar bekertje koffie plonzen. Rood van schaamte verontschuldig ik me. Zij kan erom lachen en roept „no problem”. Ik vervolg mijn weg en vraag me af hoe ze dit zal oplossen.

Angélique Bruning