FT ontslaat Dautzenberg om lidmaatschap Martijn

De Financial Times vindt een verdere samenwerking totaal ongepast.

Amsterdam. Het Britse mediaconcern Financial Times Ltd. heeft de samenwerking met de Nederlandse schrijver en journalist A.H.J. Dautzenberg opgezegd omdat hij lid is geweest van Vereniging Martijn. Dautzenberg had zich afgelopen jaar aangesloten bij de vereniging voor pedoseksuelen, omdat hij de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging wilde verdedigen.

Dautzenberg is naast schrijver ook bedrijfseconoom en levert samen met een compagnon al enkele jaren bijdragen aan het vakblad Nederlands Pensioen & Beleggingsnieuws. Deze maand werd de samenwerking opgezegd. Dautzenberg en zijn compagnon ontvingen vorige week een brief van de FT. „De reden voor het stopzetten is het feit dat de heer Dautzenberg steun verleent aan en werkt voor Vereniging Martijn”, aldus de hoofdredacteur van FT Asset Management. „Een verdere samenwerking is in dat licht bezien totaal ongepast.”

De directe aanleiding voor het beëindigen van de samenwerking zou een klacht zijn van een Nederlands pensioenfonds over de bijdragen van het duo. Dautzenberg: „Er is iets geks aan de hand als een pensioenfonds een hoofdredacteur van een onafhankelijk medium zo ver krijgt om twee van zijn medewerkers af te stoten. Kennelijk hadden ze de advertenties te hard nodig.” Om welk pensioenfonds het gaat, wil Dautzenberg niet kwijt. Op 16 mei besluit een civiele rechter of de vereniging voor pedoseksuelen wordt verboden. NRC