Duizenden betogen voor coupplegers

Coup leader Amadou Haya Sanogo, center, addresses supporters, as thousands rallied in a show of support for the recent military coup, in Bamako, Mali Wednesday, March 28, 2012. The body representing nations in western Africa has suspended Mali and has put a peacekeeping force on standby in the most direct threat yet to the junta that seized control of this nation in a coup last week.(AP Photo/Rebecca Blackwell)
Coup leader Amadou Haya Sanogo, center, addresses supporters, as thousands rallied in a show of support for the recent military coup, in Bamako, Mali Wednesday, March 28, 2012. The body representing nations in western Africa has suspended Mali and has put a peacekeeping force on standby in the most direct threat yet to the junta that seized control of this nation in a coup last week.(AP Photo/Rebecca Blackwell) AP

Duizenden mensen hebben gisteren in de hoofdstad van Mali hun steun betuigd aan de militairen die vorige week de regering omverwierpen en de door hen haastig geschreven nieuwe grondwet. Ondertussen eist het West-Afrikaanse samenwerkingsverband Ecowas de onmiddellijke aftreding van de militairen. Een vredesmacht wordt achter de hand gehouden om in te kunnen grijpen. De coupplegers wierpen de regering van president Toure omver uit onvrede over de manier waarop de opstand van Toearegrebellen werd aangepakt. Toure liet gisteren weten dat hij zich in vrijheid en ongedeerd ophoudt in het land zelf. AP