Dit was de beste animatiefilm van het SXSW-festival

Een herkenbaar beeld. Gezeten in een klaslokaal neemt een leerling de woorden van de docent over in zijn schrift met aantekeningen. Hij begint er wat bij te schetsen – cirkeltjes, kleine tekeningetjes. Dan neemt zijn fantasie de vrije loop. Dit was het beste animatiefilmpje van het onlangs gehouden SXSW-festival.

Robot Elephant

Een herkenbaar beeld. Gezeten in een klaslokaal neemt een leerling de woorden van de docent over in zijn schrift met aantekeningen. Hij begint er wat bij te schetsen - cirkeltjes, kleine tekeningetjes. Dan neemt zijn fantasie de vrije loop. Dit was het beste animatiefilmpje van het onlangs gehouden SXSW-festival.

(Notes on) Biology van Ornana Films won de prijs voor Beste Animatie deze maand met het verhaal van een leerling, Mr. Ellis, die tijdens de biologieles niet zit op te letten. Niet de door de docent uiteengezette theorie over ‘etoecology’ krijgt zijn aandacht (hier de wiki, voor wie wél geinteresseerd is), maar zijn eigen pen en papier. Daar worden de lijntjes op papier een knap gemaakte animatie over een allesvernietigende Robot Elephant.

Dat het filmpje kijkers aanspreekt, blijkt wel uit de vele verzoeken aan de makers of ze misschien ook een iPhone-spelletje willen maken met Robot Elephant in de hoofdrol.