Davis-Cupteam tegen B-ploeg van Roemenië

Het Nederlandse Davis-Cupteam kan een plek in de play-offs om promotie naar de wereldgroep van het landentennis nauwelijks mislopen. Roemenië, tegenstander in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse-groep, speelt volgende week zonder zijn vijf beste tennissers. Roemeense media melden dat de spelers weigeren voor hun land uit te komen nu hun non-playing-captain Andrei Pavel door Roemeense bond opzij is gezet.

De spelers die niet meedoen zijn Victor Hanescu (ATP-ranking 95), Adrian Ongur (100), Marius Copil (249), Victor Crivoi (256) en Horia Tecau, de nummer negen op de ranking voor dubbelspelers. Wel van de partij in Amsterdam zijn de jongelingen Petru-Alexandru Luncanu (437), Andrei Daescu (685), Darius Florin Bragusi (940) en drie spelers buiten de top 1000. Ondanks deze sportieve aderlating zegt de nieuwe non-playing-captain Adrian Porumb in de Roemeense pers dat de ploeg „zeer gemotiveerd” is.

Zijn Nederlandse collega Jan Siemerink selecteerde Robin Haase (53), Thomas Schoorel (123), Igor Sijsling (125) en Jean-Julien Rojer, de nummer 38 op de ranking voor dubbelspelers. Thiemo de Bakker (261) en Jesse Huta Galung (200) zijn niet opgeroepen vanwege een gebrek aan wedstrijdritme.