Weer

Op de weerkaart zien we nabij Ierland nog steeds het sterke hogedrukgebied dat ons dagenlang mooi lenteweer bracht. De kern trekt echter in westelijke richting. Daardoor komt er ruimte voor koudere lucht vanuit het hoge noorden.

Vannacht is het nog overwegend helder. Morgenochtend is het in de noordelijke provincies al snel bewolkt. Die wolken trekken in de loop van de ochtend verder het land in, maar in de zuidelijke provincies blijft het tot ver in de middag mooi weer met veel zon. Daar stijgt het kwik nog tot rond 16 graden. In het noorden blijft de temperatuur steken bij 10 graden. De noordwestenwind is matig en wordt aan zee en zeker op de Wadden vrij krachtig.

Vrijdag krijgt het hele land met bewolking te maken. Die is dan bovendien nog dikker en zou lokaal een spatje regen kunnen loslaten. Vanzelfsprekend gaan de temperaturen verder naar beneden: het wordt maximaal 9 tot 13 graden.

In het weekeinde is de aangevoerde lucht nog kouder. Overdag blijft de temperatuur steken bij een graad of 9. Wolkenvelden houden de overhand maar het is overwegend droog en vooral zondag schijnt soms de zon.

Maandag kan een storing af en toe regen brengen.