Uitgelicht

Film

Doubt (John Patrick Stanley, 2008, VS). Film naar het toneelstuk dat de regisseur schreef over een aantal geruchtmakende seksschandalen door priesters in de Verenigde Staten die in 2002 het licht zagen. De twee hoofdpersonen belichamen uiteenlopende ideeën over de toekomst van de katholieke kerk. Zuster Aloysius (Meryl Streep) is van de oude stempel: ze is streng en verafschuwt vernieuwing. Father Flynn (Philip Seymour Hoffman) krijgt door zijn progressieve ideeën niet alleen de sympathie van de jonge non Sister James (Amy Adams), maar ook die van de kijker. Net5, 20.30-22.40u.

Mamma Mia! (Phyllida Lloyd, 2008, VS/GB). Musical met vrijwel alle grote hits van Abba. Sophie (Amanda Seyfried) gaat trouwen op het Griekse eiland waar haar losbandige moeder (Meryl Streep) een hotel drijft. Ze weet niet wie haar vader is en daarom nodigt ze, zonder dat moeder het weet, voor haar huwelijk de drie mannen uit die haar vader zouden kunnen zijn. Met Pierce Brosnan, Colin Firth en Julie Walters. RTL 4, 20.30-22.40u.

Robin Hood: Prince of Thieves (Kevin Reynolds, 1991, VS). Indiana Jones-versie van een aan het mondiale groene bewustzijn aangepaste legende die ook Dances with Wolves 2 had kunnen heten, al zijn de ‘merry men’ van Sherwood Forest natuurlijk geen Sioux. Titelrol van Kevin Costner. Met Mary Elizabeth Mastrantonio als romantic interest en Alan Rickman als de gemene sheriff van Nottingham. RTL 7, 20.30-23.35u.

Deliver Us from Eva (Gary Hardwick, 2003, VS). LL Cool J krijgt 5.000 dollar om de bemoeizuchtige Gabrielle Union in te palmen. Zul je altijd zien dat er echte liefde bij komt kijken. Romantische komedie. RTL5, 22.15-00.20u.

Informatief

In het Haagse – Zes maanden Binnenhof. Serie documentaires over de dagelijkse gang van zaken in politiek Den Haag. Vandaag over de verhouding tussen journalisten, politici, ambtenaren en persvoorlichters. Met onder meer: de strategie van PowNews en CDA-voorlichters gedurende de Mauro-crisis. Ned.2, 20.25-20.55u.

The fisherman’s apprentice with Monty Halls. Serie waarin bioloog Halls de problemen van de kleinschalige visserij onderzoekt. Vanavond gaat hij de zee op met een van de meest succesvolle vissers van Cornwall en reist hij naar de Verenigde Staten, waar een revolutionaire manier is bedacht om de traditionele visserij te ondersteunen. BBC 2, 21.00-22.00u.

WikiLeaks: The secret life of a superpower. In dit tweede programma over Amerikaanse diplomatie en de uitgelekte telegrammen van Amerikaanse ambassades onderzoekt Richard Bilton wat die correspondentie onthult over de manier waarop de VS omgaan met vijanden en rivalen. BBC 2, 22.00-23.00u.

Brick by brick. Documentaire over de ruim 41 kilometer lange Berlijnse Muur die tussen ’61 en ’89 om de Russische zone stond. Met details over de constructie en verhalen van en over de architecten en ingenieurs die verantwoordelijk waren voor de bouw. NGC, 22.00-23.00u.

ZDFzoom: Die Lohnsklavinnen. Voor meisjes uit arme Indiase gezinnen is een huwelijk de enige kans op een normaal leven. Maar zonder bruidsschat geen huwelijk, en daarom verkopen honderdduizenden ouders hun dochters aan ronselaars. Als zij niet in de prostitutie belanden, dan wacht hun een slavenleven in een van de talloze textielfabrieken waar kleding voor de export wordt gemaakt, óók voor bekende merken. Nergens ter wereld is het aantal zelfmoorden onder jonge vrouwen zo hoog als in Tamil-Nadu, waar in spinnerijen 40.000 slavinnen zich moeten afbeulen. Geen wonder dat velen naar een pesticide grijpen, of naar een fles benzine. Van de Indiase regering hoeven zij niets te verwachten. ZDF, 22.45-23.15u.

Amusement

Off centre. Amerikaanse sitcom. Mike is een nerd en kan moeilijk relaties aanknopen met vrouwen. Zijn huisbaas, de briljante en charmante Engelsman Euan, heeft daar aanmerkelijk minder moeite mee. Hij is een echte vrouwenversierder. Comedy Central, 21.15-21.35u.

Without a trace: Exposure. De zaak van de paparazzo die zich verantwoordelijk voelt voor de dood van een tv-ster. Hij maakte ooit een foto waardoor bekend werd dat die ster homo was. De man raakte zijn baan kwijt en pleegde zelfmoord. Als boetedoening helpt de fotograaf nu een milieugroep met het verzamelen van bewijs tegen een fabriek die kankerverwekkende stoffen uitstoot. Wanneer hij op een avond een foto moet maken van een beroemde sporter, verdwijnt hij spoorloos.Net5, 22.40-23.35u.

Sport

Voetbal: Champions League. Verslag van de kwartfinalewedstrijd AC Milan - FC Barcelona.Ned. 3, 20.45-22.40u.