Tottenham en Everton naar laatste vier FA Cup

De Engelse ploeg Tottenham Hotspur heeft de halve finales bereikt van de FA Cup, de belangrijkste Engelse voetbalbeker. In Londen won de ploeg van trainer Harry Redknapp en middenvelder Rafael van der Vaart met 3-1 van Bolton Wanderers.

Het duel was anderhalve week geleden gestaakt nadat Fabrice Muamba van Bolton werd getroffen door een hartstilstand. De wedstrijd begon gisteren met een minuut applaus voor de hulpverleners die het leven van Muamba hebben gered. De geboren Congolees ligt nog in een Londens ziekenhuis, maar zijn toestand is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van vorige week.

Tottenham kwam gisteravond een kwartier voor tijd op voorsprong door een doelpunt van Ryan Nelsen. Snel daarna vergrootte Gareth Bale de marge. Bolton deed in de slotminuut nog wat terug via Kevin Davies, maar Tottenham-spits Louis Saha bracht de eindstand op 3-1.

Tottenham speelt in de halve finale tegen Chelsea, dat anderhalve week geleden al had gewonnen met Leicester City. De andere halve finale gaat tussen stadgenoten Liverpool en Everton. Liverpool plaatste zich eerder na een nipte zege op Stoke City. Everton had een replay nodig om Sunderland aan de kant te zetten.

Het eerste duel was vorige week in 1-1 geëindigd, maar in Sunderland was Everton gisteren de betere. In de eerste helft kwam de ploeg van oud-Feyenoorder Royston Drenthe en oud-Ajacied John Heitinga op voorsprong door een treffer van de Kroaat Nikica Jelavic. In de tweede helft belandde de bal na een inzet van Jelavic via Sunderland-middenvelder David Vaughan achter diens eigen doelman, wat de eindstand op 0-2 bracht.

De halve finales van de FA Cup worden op 14 en 15 april op Wembley gespeeld. Een maand later is in hetzelfde Londense stadion de Cup Final.