In beeld

Tibetanen demonstreren tegen komst Chinese president Hu aan India

De Chinese president Hu Jintao kwam vanmiddag aan in New Delhi voor een bijeenkomst van de Bric landen die voor morgen gepland staat. Honderden Tibetanen in India gingen daarom de afgelopen dagen de straat op om tegen zijn komst te demonstreren. Maandag stak activist Jampa Yeshi zich uit protest in brand, hij overleed vandaag aan zijn verwondingen. De beveiliging rond Hu is aangescherpt en ook worden Tibetaanse vluchtelingenkampen in de gaten gehouden. Honderden Tibetaanse activisten zouden zonder reden vastgezet zijn door de Indiase politie om meer demonstraties te voorkomen.
Indiase politievrouwen houden een groep Tibetaanse vrouwen aan tijdens een verboden protest tegen de komst van Hu Jintao vanmiddag. In New Delhi worden honderden activisten zonder formele aanklacht vastgehouden. Kevin Frayer / AP
Politie arresteerde vandaag in New Delhi opnieuw Tibetaanse activisten. Manan Vatsyayana / AFP
Tibetanen bidden voor Jampa Yeshi, de Tibetaan die zich maandag in brand stak. Altaf Qadri / AP
De zogeheten 'Rapid Action Force' van de politie bewaakt het Tibetaanse vluchtelingenkamp Majnu Ka Tila, bij New Delhi. De bewaking is verscherpt na de zelfimmolatie van een Tibetaan uit protest tegen de komst van de Chinese president vanmiddag. Adnan Abidi / Reuters
Maandag stak de Tibetaans banneling Jamphel Yeshi zichzelf in brand uit protest tegen de komst van de Chinese president Hu Jintao naar India. Yeshi stierf vandaag aan zijn verwondingen. Manish Swarup / AP
Botsingen tussen Indiase veiligheidsdiensten en Tibetaanse activisten die protesteren tegen de komst van Hu vanmiddag in New Delhi. Adnan Abidi / Reuters
Tibetaanse activist protesteert luid terwijl hij op de grond ligt in New Delhi. Adnan Abidi / Reuters
Een monnik plakt een portret van president Hu Jintao ondersteboven aan een muur in een Tibetaans vluchtelingenkamp in New Delhi. Altaf Qadri / AP
Een aangehouden Tibetaanse demonstrant schreeuwt leuzen vanuit een politiewagen. Adnan Abidi / Reuters
Een portret van de Chinese president Hu Jintao moest het op 12 maart ontgelden tijdens een protest in New Delhi tijdens de viering van de Tibetaanse vrouwenopstand uit 1959. Saiiad Hussain / AFP
Een Tibetaanse betoger wordt afgevoerd door de Indiase politie in New Delhi. Manan Vatsyayana / AFP
Tibetanen en mensenrechtenactivisten houden een wake voor Jamphel Yeshi, de man die zich maandag in brand stak uit protest op het bezoek van Hu Jintao aan India. Dibyangshu Sarkar / AFP
Demonstrerende Tibetaanse bannelingen worden aangehouden tijdens het bezoek van de Chinese president Hu Jintao aan New Dehli. Hu is daar voor de top van de Brics-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika), foto 28 maart 2012. Reuters