Spelersbus opwachten? Dan zijn die Duitsers toch origineler, en leuker

Uw club staat stijf onderaan, maakte pas vijftien goals in 24 wedstrijden. En in de laatste vijf competitierondes werd het net al helemaal niet meer gevonden. Wat doe je dan? Niet de spelersbus opwachten.

Neen. De harde kern van de 1. FC Magdeburg blijft de ploeg steunen. Het biedt een helpende hand in plaats van als een idioot tekst en uitleg te vragen aan mensen die er meer verstand van hebben dan uzelf. Om ervoor te zorgen dat het thuisduel tegen Berlin Ankaraspor niet de zesde wedstrijd zonder te scoren zou worden, besloten de supporters tot een ludieke actie.

Het duurt even voor het zuur plaats maakt voor het zoet. De video duurt sowieso bijna acht minuten met in de laatste minuut pas de verlossende treffer. Het merendeel bestaat uit materiaal uit de eerste helft waarop te zien hoe toegewijd de Magdeburg Fanatiker eigenlijk zijn in het geven van aanwijzingen aan de spelers. Vanaf 7.03 minuten is er dan eindelijk de beloning. Het duel in de Regionalliga Nord, prachtige naam, ging overigens wel ‘gewoon’ met 1-2 verloren.