Nominaties Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs bekend

De genomineerden voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs zijn door Stichting CPNB bekendgemaakt. In de categorie oorspronkelijk Nederlandstalige boeken zijn Anne-Gine Goemans (Glijvlucht), Arjen Lubach (Magnus) en Peter Zantingh (Een uur en achttien minuten) genomineerd.  Donderdag 19 april vindt de uitreiking plaats.In totaal worden er in drie categorieën prijzen uitgedeeld. In de categorie best vertaald werk zijn de vertalers Pauline de Bok (Tsjik, Wolfgang Herrndorf) Dirk-Jan Arensman (Skippy tussen de sterren, Paul Murray) en Rob van Erkelens (De ruwe weg, Willy Vlautin) genomineerd.

Er is ook een publieksprijs. Tot en met 10 april kan er door jongeren tussen de 15 en 30 jaar gestemd worden op hun favoriete boek van het afgelopen jaar. In iedere categorie bedraagt het prijzengeld €15.000.

De jury van de DJP staat onder leiding van Ronald Giphart. Vorig jaar gingen de twee juryprijzen naar De hemel van Heivisj van Benny Lindelauf en Ik ben de sterkste van Christian Frascella, vertaald door Henrieke Herber. Ernest van der Kwast won de publieksprijs met Mama Tandoori.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs wordt georganiseerd door Stichting CPNB en is een initiatief van Stichting Lezen Nederland, Stichting Lezen Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds, CJP Nederland, CJP Vlaanderen. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie en stichting Dioraphte.