Nieuwe sportuitgeverij Kick doet ook muziek

Twee Rotterdamse sportschrijvers en een vormgever beginnen een nieuwe uitgeverij: Kick Uitgevers. Het eerste boek, De Kuip 75 – over het stadion van Feyenoord – komt morgen van de drukker.

De uitgeverij is van Jaap Visser, Wessel Penning en Ruud Verkamman, afkomstig van uitgeverij De Buitenspelers, die eerder biografieën van Willem van Hanegem en Ard Schenk uitgaf. Voetbalhistoricus Matty Verkamman – vader van vormgever Ruud – verkocht deze uitgeverij in 2009 aan Voetbal International/ WPG, maar zij kregen ruzie over een gedwongen verhuizing van Rotterdam naar Gouda. Verkamman wil ook bij Kick gaan werken, maar hij moet eerst een concurrentiebeding afkopen bij Voetbal International.

Sportjournalist Hugo Borst is medefinancier en Kees Jansma wil een boek voor Kick schrijven. De uitgever heeft plannen voor boeken over Willem van Hanegem en Dennis Bergkamp – ook voor de Britse markt – en over Molukse voetballers. Werktitel: Tahamata, Van Bronckhorst en de Molukse zaak.

Kick wil ook pop- en cabaretboeken uitbrengen, zoals een over popband Racoon. Penning: „En we werken aan het ultieme boek over het bombardement van Rotterdam.”