Kijken: kent u het Monster-ABC al?

De V staat natuurlijk voor...Darth Vader in het Monster-alfabet. Beeld: screenshot Vimeo.com

In dit filmpje is iemand los gegaan met zijn creatieve uitspattingen om achter elke letter van het alfabet een ander monster te plakken. Geluidsfragmenten, grafische vormgeving, niets is te gek. Kent u het Monster-ABC al?

Met de slogan ‘Opgedragen aan alle monsters die onze nachtrust verstoorden’ (‘Dedicated to all the monsters who screwed our nights’) speelt de montage met het collectieve horrorgeheugen van moderne (de D staat voor Dexter) en vervlogen (de E staat voor E.T.) tijden. Veel enge muziekjes, veel bloedspetters, en ongetwijfeld veel feestjes der herkenning voor liefhebbers van monsters. De bijbehorende geluidsfragmenten, kleuren en typografie zijn allemaal aangepast aan het monster dat bij de letter hoort. Kunt u ze allemaal raden?

    • Judith Laanen