Jaren ’60 Mad Men-serie omgetoverd tot 8bit-videospelletje

Screenshot van het retrovideospelletje dat gemaakt is van de Amerikaanse hitserie 'Mad Men'. Beeld: screenshot Youtube.com

De Amerikaanse hitserie Mad Men, over het reilen en zeilen van een reclamebureau op Madison Avenue in de jaren ’60, is omgetoverd tot 8bit-videospel (lees: videogame in retrostijl). Kunt u helpen het bedrijf van Don Draper te redden van de ondergang?

U bent in het spel het hoofdpersonage uit de serie, Don Draper. Uw einddoel: veel whiskey drinken. Ach nee, excuses, het bedrijf van Draper redden. U kunt door te kiezen uit drie verschillende verhaallijnen - die van Pete (een collega), Peggy (een andere collega) en Betty (zijn vrouw) - drie verschillende wendingen aan de uitkomst van het spel geven. Het spel ‘weet’ of ‘onthoudt’ uw keuzes ook nog. Speelt u mee?

http://youtu.be/nW5mZey1iXw

Overigens is afgelopen zondag de twee uur durende openingsaflevering van het vijfde seizoen van de serie in Amerika - spoiler alert! - uitgezonden. Het was de best bekeken aflevering van de serie tot nu toe.