Ik had bij dispuutgenoten gevraagd wat zij kregen

Naam: Bas (25)Opleiding: technische bedrijfskunde, Universiteit Twente. Afstudeerdatum 2 aprilFunctie: trainee business proces manager bij een bedrijf in de IT-dienstverlening (eerste baan). Startdatum 3 aprilSalariswens: 2.800 euro bruto, voor 40 uur in de week Salarisaanbod: 2.300 euro bruto, plus 705 euro leasevergoeding, voor 40 uur in de week

Voor

Je begint een dag na je afstuderen met je eerste baan. Goed geregeld.

„Het is een mooie traineefunctie bij een middelgrote dienstverlener in de IT. Het bedrijf werkt in opdracht van alle mogelijke bedrijven en overheden. Het gaat om een functie met een jaarcontract en er zijn goede perspectieven op een vaste aanstelling. In mijn eerste jaar doe ik ervaring op als consultant. Ik krijg een aantal opleidingen en trainingen en loop mee met ervaren collega’s. Doel is dat ik in de loop van het jaar zelfstandig aan de slag ga.”

Hoe ben je bij dit bedrijf aan tafel gekomen?

„Kortgeleden sprak ik op een afstudeerborrel een van mijn dispuutgenoten. Hij werkte als recruiter voor een werving- en selectiebureau en informeerde naar mijn toekomstplannen. Toen ik vertelde dat ik binnen de IT graag de consultancy in wilde, zei hij dat hij wel een interessante optie had bij een IT-bedrijf. De borrel was op vrijdag. Ik heb de maandag daarop mijn cv opgestuurd naar het selectiebureau. Twee dagen later had ik bij het IT-bedrijf een eerste sollicitatiegesprek. Op dat moment liep ik stage bij een concurrent. Daar gaven ze aan dat ze me graag een contract wilde aanbieden. Dat was natuurlijk prettig, maar ik vond hun aanbod inhoudelijk minder aantrekkelijk, vooral omdat er weinig mogelijkheden waren voor opleiding, begeleiding en scholing.”

Ging het in dat eerste sollicitatiegesprek over je salaris?

„Het was hoofdzakelijk een inhoudelijk gesprek over de functie en mijn capaciteiten, maar men vroeg wel naar mijn salariswensen. Ik had me daarop voorbereid, vooral door bij dispuutgenoten en oud-studiegenoten na te vragen wat zij verdienden. Daaruit maakte ik op dat 2.800 euro bruto een reële wens was. Dat bedrag heb ik in het gesprek ook genoemd.”

Na

Hoe reageerden ze op je voorstel?

„Ze vonden het een prima uitgangspunt. Maar ze zeiden wel dat een consultant veel op de weg zit en dat ik dus een deel van het brutosalaris zou krijgen in de vorm van een leasevergoeding. In de praktijk zou het op een basissalaris neerkomen van 2.100 euro met daarbovenop een vergoeding van 705 euro voor een leaseauto. Samen precies het bedrag waar ik op inzette.”

Toen ze zo welwillend reageerden, had je niet het idee: ik had wel hoger kunnen inzetten?

„Nee, want ik wist gewoon dat die 2.800 euro reëel was. Ik heb me echt goed georiënteerd door flink wat mensen te spreken met dezelfde opleiding. Dat betekende dat ik niet bang was dat mijn wens te hoog zou liggen en de baan aan mijn neus voorbij zou gaan. Als je reëel bent en je legt je wensen zelfverzekerd neer, maak je volgens mij een goede indruk. Te hoog inzetten, komt arrogant over, te laag is weer te smekerig.”

Hoe ben je uiteindelijk tot een akkoord gekomen?

„Twee weken na het eerste gesprek volgden een capaciteitentest en een motivatiegesprek. Dat liep allemaal goed. Ik kreeg een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek. We waren het snel met elkaar eens, zeker omdat ze het gesprek begonnen met de mededeling dat ze mijn basissalaris wilden vaststellen op 2.300 euro. Dus 200 euro hoger. Bovenop dat basissalaris komt de leasevergoeding van 705 euro, een bonusregeling en een aantal extra zaken zoals een dertiende maand. En als ik goed presteer, gaat mijn verdienste de komende jaren goed vooruit.”