Grote heidebrand in Enschede uitgebroken - vuur geblust

In een natuurgebied bij Enschede is woensdagavond een grote heidebrand uitgebroken. Volgens een woordvoerder van brandweer is de brand inmiddels geblust, maar wordt er nog wel nageblust.

Volgens een woordvoerder van de brandweer in Twente woedde er een heidebrand ter grootte van twee hectare (honderd bij tweehonderd meter) in natuurgebied Hof Espelo, dat in beheer is van het Landschap Overijssel. Het vuur is inmiddels onder controle:

“Er is geen aanleiding voor het afgeven van een code oranje, geel of rood (dat een bepaalde kans op natuurbrand inhoudt). De bodem is hier namelijk nog redelijk vochtig. Alleen de toplaag, zoals gras, was wat droog. Het is wat vroeg voor een heidebrand, vorig jaar begonnen ze in april, maar de maand maart is heel warm en droog geweest.”

De brandweer is met diverse korpsen uit de regio Twente uitgerukt om de brand te blussen. Vijftig brandweerlieden, drie waterwagens en drie bosbrandbestrijdingsvoertuigen zijn ingezet om de brand te blussen:

“We hebben meteen groot opgeschaald omdat de brand in een groot gebied was.”

Oorzaak brand nog onbekend

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De woordvoerder verwacht dat de brandweer nog ruim anderhalf uur bezig is met nablussen.