Directeur FBK Games Jan Arie Bijl ontslagen

De directeur van de FBK Games, Jan Arie Bijl, is ontslagen. Dat heeft de Raad van Toezicht van de atletiekwedstrijd in Hengelo bekendgemaakt.

Volgens de raad van toezicht was het „verschil van inzicht over de te volgen koers en de taakuitoefening” oorzaak voor het vertrek van Bijl, die sinds 2009 directeur-bestuurder was van het evenement in Hengelo.

De FBK Games hebben volgens de Twentse krant Tubantia grote financieringsproblemen, die zelfs het doorgaan van de wedstrijd zouden bedreigen. De organisatie heeft te weinig sponsors voor het evenement, ook al omdat veel geldschieters in de regio hun geld in voetbalclub FC Twente stoppen.

Hans Kloosterman, vicevoorzitter van de Raad van Toezicht, wordt de komende maanden eindverantwoordelijk voor de voorbereiding van de FBK Games. Adjunct-directeur Jaap Bisschop heeft de eindverantwoordelijkheid over de wedstrijd, die op 27 mei in Hengelo wordt gehouden. Na afloop van de wedstrijd zal de Raad van Toezicht tot een definitieve invulling van de directie komen.

De FBK Games, vernoemd naar viervoudig olympisch kampioene Fanny Blankers-Koen, worden sinds 1981 gehouden en gelden als Nederlands grootste atletiektoernooi.

Dit jaar komt onder meer de Zuid-Afrikaan Oscar Pistorius naar Hengelo. Hij loopt sinds de amputatie van zijn onderbenen met veerkrachtige protheses en heeft zich weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Londen.