Beelden van moorden door Merah niet uitgezonden, Merah stuurde ze niet op

De Arabische nieuwszender Al-Jazeera is in het bezit van de beelden die Mohamed Merah van zijn drie moordpartijen maakte, maar zal de opnames niet uitzenden. De Franse president Nicolas Sarkozy riep gisteren op daarvan af te zien. Het is een 25 minuten durende compilatie van de moorden op militairen in Toulouse en Montauban, en van de schietpartij voor de joodse school in Toulouse van vorige week maandag, waarbij vier doden vielen. Deze beelden zijn vorige week op een usb-stick per post naar Al-Jazeera gestuurd.

Opmerkelijk is dat de stick niet door Merah zelf verstuurd is en ook niet door zijn broer. Technische deskundigen stelden vast dat het pakketje met een handgeschreven brief vorige week woensdag in de buurt van Toulouse op de post is gedaan. Die dag werd Merah in zijn appartement al omsingeld door de politie. AP