Weer

Maart 2012 wordt een bijzondere maand, passend in de trend van de afgelopen 10 jaar dat het voorjaar het sterkst opgewarmde seizoen is met zon en weinig neerslag. Tot nu toe is er in ons land slechts 10 tot 30 millimeter regen gevallen.

Vanavond en vannacht blijft het vrij helder. Lokaal ontstaan later mistbanken en is er kans op vorst aan de grond.

Morgen schijnt de zon opnieuw ongehinderd. Er waait een matige westen- tot noordwestenwind en het wordt 12 graden op de Wadden en 18 graden in het zuiden van het land.

Vanaf donderdag wordt, met aantrekkende noordwestenwinden, bewolking aangevoerd en gaan de temperaturen naar beneden. Op de Wadden gaat het krachtig waaien en het is bewolkt in het noorden en oosten van het land. Onder de wolken blijft het kwik daar rond 10 graden steken, maar veel neerslag wordt er niet verwacht. In Zeeland blijft de zon het redelijk doen en wordt het nog 14 à 15 graden.

In het weekeinde stroomt gevoelig koudere lucht naar ons land en wordt het niet warmer dan 7 tot 8 graden. Zaterdagochtend kan er een beetje regen vallen, maar daarna komt de zon er weer bij.