Vliegverkeer Duitsland ontregeld door stakingen

Reizigers moeten vandaag rekening houden met flinke vertragingen. Foto Reuters / Fabian Bimmer Reizigers moeten vandaag rekening houden met flinke vertragingen. Foto Reuters / Fabian Bimmer

Op veel luchthavens in Duitsland wordt vandaag gestaakt in verband met een loonconflict. Het vliegverkeer is daardoor sterk ontregeld.

Om middernacht legde het grondpersoneel van het vliegveld Keulen/Bonn als eerste het werk neer. Ook luchthavens als Frankfurt (de op twee na grootste van Europa), Berlijn, München en Düsseldorf doen mee aan de staking.

Twitter avatar Airport_FRA Fraport AG Due to a public sector strike across Germany today, from 5am to 2:30pm, disruptions are likely to occur. http://t.co/wkivYhPR ^KA

De vakbond eist 6,5 procent loonsverhoging, maar de werkgevers willen daar niet in meegaan. Zij willen niet verder gaan dan 3,3 procent meer loon.

Het is onduidelijk hoe lang er wordt gestaakt. Dit is per luchthaven verschillend. Reizigers worden geadviseerd om de vertrektijden via de websites van de luchthavens in de gaten te houden.

Annuleringen op Schiphol door Duitse staking

Ook Schiphol ondervindt hinder van de Duitse staking. Zeker vijf vluchten naar Duitsland zijn geschrapt. Het gaat om vluchten naar verschillende steden en van verschillende maatschappijen, zegt een woordvoerder van de luchthaven.

“Het aantal annuleringen kan in de loop van de dag nog oplopen. Ook is er kans op vertraging.”

Schiphol heeft voor vandaag ongeveer 65 vluchten naar Duitsland in de planning staan.