Talloze nieuwe Anne Frankbomen

A sapling from the chestnut tree, that Anne Frank wrote about in her diary, is seen after it was planted next to the Children's Memorial at the Yad Vashem Holocaust Memorial in Jerusalem on March 26, 2012, commemorating the six million Jews killed by the Nazis during WWII. The Anne Frank House donated the sapling to Yad Vashem when the tree became sick and collapsed during a storm in 2010. AFP PHOTO/GALI TIBBON AFP

De Anne Frankboom leeft als nooit tevoren. Er zijn inmiddels over de hele wereld zaailingen van de Anne Frankkastanje geplant: in de VS, in Argentinië, op Corsica, in Duitsland en uiteraard ook in Nederland – in het Amsterdamse Bos zelfs 150 stuks. De foto hiernaast is gisteren gemaakt in Israël. Er is een stek geplant bij het Yad Vashem Holocaust Memorial in Jeruzalem. De kastanje waar Anne Frank in de oorlog op uitkeek, waaide in 2010 om. NRC

Fotografen Sjoerd Knibbeler en Rob Wetzer volgden het spoor van de boom: robwetzer.nl