Selexyz gaat mogelijk verder met De Slegte

Boekhandelketen De Slegte overweegt in te trekken bij Selexyz, dat vorige week van de rechter uitstel van betaling kreeg. Gisteren en vandaag onderhandelde Selexyz-bewindvoerder Jan Dingemans met investeerder ProCures over een mogelijke overname van Selexyz. Het idee om De Slegte op te nemen in de Selexyz-winkels komt volgens vaktijdschrift Boekblad van ProCures.

Beide boekhandelketens hebben zwaar te lijden onder hoge vastgoedprijzen en een teruglopende omzet. Selexyz besloot vorig jaar al om uit te zien naar kleinere panden voor de grootste winkels, waaronder Donner in Rotterdam en Scheltema in Amsterdam, maar het bedrijf is gebonden aan lopende huurcontracten. Om de kosten te verlagen worden er kleinere voorraden aangehouden. Zodoende is er ruimte over in de winkels.

Deze week moeten de salarissen en de huur van de panden betaald worden. Gisteravond zei directeur Hans Willem Cortenraad van het Centraal Boekhuis, een van de belangrijkste crediteuren, dat de onderhandelingen „er goed uitzien”.

Het is in elk geval de bedoeling dat er deze week duidelijkheid komt over de toekomst van Selexyz. Naast ProCures zijn er meerdere kandidaten in de race om Selexyz over te nemen.