Real en Chelsea met één been in halve finale Champions League

Cristiano Ronaldo zit op de grond nadat hij gevallen is tijdens het duel met Apoel Nicosia. Foto AFP / Pierre-Philippe Marcou

Met een 0-3 uitzege bij Apoel Nicosia is Real Madrid al zo goed als zeker van een plek in de halve finale van de Champions League. Ook Chelsea deed goede zaken: de Britten wonnen met 0-1 bij Benfica.

In de Cypriotische hoofdstad maakten Apoel en Real er niet bepaald een aantrekkelijke eerste helft van. Apoel Nicosia, de club die in de vorige ronde verrassend Olympique Lyon uitschakelde, had weinig te vrezen van de nummer één van de Spaanse competitie. Afgezien van een misser van Benzema van korte afstand (die sowieso werd afgevlagd voor buitenspel) gebeurde er weinig noemenswaardigs.

Ook na rust was het spel van Real pover, maar het leek er wel steeds meer op dat de ploeg de defensieve muur van Apoel zou gaan doorbreken. Dat gebeurde een kwartier voor tijd. Kaká gaf een strakke voorzet die door Benzema van dichtbij werd ingekopt.

http://youtu.be/fOQHEDvyHrA

Daarna ging het toch nog hard. De Braziliaan die de assist gaf, besliste de wedstrijd een paar minuten later toen hij een voorzet van Marcelo binnenschoof, waarna Benzema na een uitstekende aanval de 0-3 kon maken. De overwinning was dik verdiend: de Cyprioten schoten de hele wedstrijd niet één keer op het doel van Real Madrid.

Ook een goede uitgangspositie voor Chelsea

Ook Benfica en Chelsea schotelden het publiek geen doelpunten voor in de eerste helft. En ook hier viel de openingstreffer een kwartier voor tijd: oud-Feyenoorder Salomon Kalou maakte de 0-1 op aangeven van Fernando Torres. Chelsea, de enige Engelse club die nog in het toernooi zit, wist de wedstrijd ook met die stand te winnen.

Op 4 april zijn de terugwedstrijden van deze twee kwartfinales.

Morgen de twee andere kwartfinales

Anderhalve week geleden werden de acht overgebleven clubs in Europa’s belangrijkste clubtoernooi via een loting aan elkaar gekoppeld. Naast de wedstrijden van vandaag kwamen toen ook de duels AC Milan – Barcelona en Olympique Marseille – Bayern München uit de koker rollen. Die staan morgenavond op het programma.

De finale is op 19 mei in de Allianz Arena in München.

    • Peter Zantingh