Kortkolom sport

Internazionale ontslaat trainer Claudio Ranieri

Rotterdam. Internazionale heeft trainer Claudio Ranieri ontslagen. Het is na Gian Piero Gasperini al de tweede trainer die dit seizoen moet vertrekken bij de voetbalclub uit Milaan. Inter staat achtste in de competitie, met 22 punten achterstand op koploper Juventus. Na het vertrek van succestrainer Jose Mourinho, die de club in 2010 naar de Champions League leidde, ging het bergafwaarts met de 18-voudig Italiaans landskampioen. Ranieri is al de vierde trainer sinds het vertrek van Mourinho die bij de club wordt ontslagen. De taken van Ranieri worden tot het eind van dit seizoen waargenomen door Andrea Stramaccioni, jeugdtrainer bij de club. Hij won zondag nog de Champions League voor junioren in een finale tegen Ajax. (Novum)

Tafeltennissters ook te sterk voor Turkije

rotterdam. De Nederlandse tafeltennissters hebben ook hun derde wedstrijd op het WK voor landenteams in Dortmund winnend afgesloten. Na zeges tegen Zweden en Taiwan, werd nu Turkije verslagen. Het werd 3-0 voor voor de Nederlandse ploeg. Morgen speelt Nederland nog tegen Singapore en Noord-Koreal. Als beide wedstrijden worden gewonnen, is de ploeg verzekerd van een plek in de kwartfinales. (NRC)

Manchester United weer alleen aan kop

Rotterdam. Manchester United is door een 1-0 zege op Fulham weer alleen koploper in de Premier League. Wayne Rooney maakte het enige doelpunt, vlak voor rust. United heeft nu drie punten voorsprong op stadgenoot Manchester City, dat zaterdag gelijkspeelde bij Stoke City. (NRC)

Ibrahim Afellay terug in selectie Barcelona

Rotterdam. Voetballer Ibrahim Afellay is opgenomen in de voorlopige selectie van FC Barcelona voor de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan. Het is de eerste keer sinds september vorig jaar dat Afellay weer bij de selectie zit. Toen liep Afellay bij een training een zware knieblessure op. (NRC)

Judoka Elmont mist EK wegens blessure

Rotterdam. Judoka Guillaume Elmont mist de EK van volgende maand in het Russische Tsjeljabinsk. De wereldkampioen van 2005 heeft schouderklachten. „Guillaume is op dit moment niet fit genoeg”, zegt bondscoach Maarten Arens. „We richten ons volledig op de Olympische Spelen in Londen.” (NRC)

Groothuis en Wüst winnen Schenk Award

Rotterdam. Schaatsers Stefan Groothuis en Ireen Wüst zijn dit jaar de winnaars van de Ard Schenk Awards, de prijzen voor beste schaatsers van het jaar. Stefan Groothuis werd dit seizoen voor het eerst in zijn loopbaan wereldkampioen sprint en pakte dit weekend ook goud bij de WK Afstanden op de 1.000 meter. Wüst werd dit seizoen in Moskou wereldkampioen allround schaatsen. De prijzen werden gisteren uitgereikt tijdens het schaatsgala in Amsterdam. (NRC)

Bokser Danyo niet naar Olympische Spelen

Rotterdam. Bokser Stephen Danyo kan deelname aan de Olympische Spelen in Londen vergeten. De 23-jarige weltergewicht heeft een startverbod van vier weken opgelegd gekregen nadat hij bij een toernooi in Tsjechië knock-out was gegaan. Dat betekent dat hij het beslissende olympisch kwalificatietoernooi van komende maand in Turkije mist. (NRC)