Gans vs Man - en andere horrorganzenverhalen

Gans vs man

Het mag dan lente zijn, de tijd van het jaar dat alle dieren ineens een stuk vriendelijker lijken. Toch willen we even een boekje opendoen over de Grote Canadese Gans. De witte haai van de ornithologie.

De branta canadensis is namelijk uiterst agressief. En niet zo’n beetje ook, getuige onderstaande video. Een man probeert rustig naar z’n werk te wandelen, maar een gans - schijnbaar geschift als een bak yoghurt - gaat tot de aanval over. De filmers weten van de gevaarlijke hanggans in het park (er zit net achter de stenen namelijk een damesgans te broeden), en wachten lachend tot de slag van start gaat.

http://youtu.be/dXYlPbfYmbU

Maar dit incident staat niet op zichzelf. Enkele jaren geleden kreeg een man in een motorboot ook al een Canadese gans in z’n nek. Zelfs diens hond moest het ontgelden.

Om maar niet te noemen dat deze beesten in 2009 nog een vliegtuig in de Hudson lieten neerstorten. Enfin, terug naar de lente.